Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος EU RICE , ένα ξεχωριστό Masterclass μαγειρικής του Ευρωπαϊκού προγράμματος EU RICE διοργανώθηκε από την Εταιρεία Chef Stories, με μεγάλη επιτυχία όπως άλλωστε συμβαίνει με όλες οι διοργανώσεις της εταιρείας Chef Stories.
Το πρόγραμμα EU RICE είναι μια συνεργασία της Αγροτικής Εταιρικής Σύμπραξης Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ) και του Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ Βαλένθια). Εκτελεστικός φορέας του προγράμματος είναι η εταιρεία Νοvacert, η μεγαλύτερη εταιρεία συμβούλων με εξειδίκευση στον αγροπεριβαλλοντικό τομέα και τον κλάδο των τροφίμων, η οποία έχει αναθέσει στην εταιρεία Chef Stories τη διοργάνωση των γαστρονομικών εκδηλώσεων.

Το γεύμα πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο MAIAMI Seafood Restaurant στην Καλαμαριά για να γνωρίσουμε το Ευρωπαϊκό Ρύζι και να δοκιμάσουμε δημιουργίες από τον Ισπανό chef Ambassador του προγράμματος, Santos Ruiz Alvarez, με την απαραίτητα συνδρομή της ταλαντούχας chef του εστιατορίου MAIAMI, Σοφίας Τεφτσή.


Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν το πόσο υπέροχα περάσαμε!

Ο Santos Ruiz Alvarez ετοίμασε για εμάς αυθεντική ισπανική paella της Βαλένθια, paella φούρνου και κρεμώδη paella με το ρύζι της περιοχής Αλπουφέρα.


Το πρόγραμμα EURICE με ενέργειες ενημέρωσης και προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία είναι μια δράση με κύριο στόχο την ανάδειξη της βιώσιμης πτυχής της καλλιέργεια του Ελληνικού Ευρωπαϊκού Ρυζιού.
Περισσότερες πληροφορίες: https://sustainablerice.eu/.https://www.facebook.com/sustainablerice.eu/