ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΣΤΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

by Ευγενία Ευθυμιάδου
Το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Μαΐου από τις 11 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού με «ανοιχτές πόρτες» στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές και πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και παράλληλων προτάσεων.

Οι «Ανοιχτές Πόρτες» πραγματοποιούνται φέτος για 14η συνεχή χρονιά (από το 2005) στα οινοποιεία-μέλη των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» έχοντας καθιερωθεί πλέον τα τελευταία χρόνια και στους υπόλοιπους «Δρόμους του Κρασιού» της Ελλάδας, με ιδιαίτερη επιτυχία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις «Ανοιχτές Πόρτες» των οινοποιείων των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος, περνούν τα τελευταία χρόνια πάνω από 10.000 επισκέπτες το συγκεκριμένο διήμερο, ενώ πέρσι ο αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τις 11.500.

Tο κάθε οινοποιείο που συμμετέχει στην εορταστική αυτή ανοιξιάτικη οινοτουριστική πρόταση, διοργανώνει τις δικές του εκδηλώσεις με σκοπό να προσελκύσει παλιούς αλλά και νέους φίλους του κρασιού, κάθε ηλικίας.


Το οινόφιλο κοινό αντίστοιχα, αναμένει  το γεγονός και προγραμματίζει για το σαββατοκύριακο της εκδήλωσης την επίσκεψή του σε ένα ή περισσότερα οινοποιεία, ακολουθώντας τις 8 διαφορετικές οινικές διαδρομές των Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος:


Διαδρομή του Κρασιού των θεών του Ολύμπου

– Κτήμα Κατσαρού (Κρανιά Ολύμπου)

Kitrvs Winery(Πύδνα Πιερίας)
Διαδρομή του Κρασιού της Ηπείρου

– Κατώγι Αβέρωφ (Μέτσοβο)

– Κτήμα Γκλίναβος (Μονστήρι Ζίτσας)

– Zoinos Winery (Ζίτσα)

Διαδρομή του Κρασιού των Λιμνών

– Κτήμα Βογιατζή (Βελβεντός)

– Κτήμα Δύο Φίλοι (Σιάτιστα)

– Κτήμα Στεργίου (Μεταμόρφωση Καστοριάς)

– Κτήμα Άλφα (Αμύνταιον)


Διαδρομή του Κρασιού της Νάουσας

– Μπουτάρη (Στενήμαχος)

– Κυρ-Γιάννη (Γιαννακοχώρι)

– Κτήμα Φουντή (Νέα Στράντζα)

– ΑΑΟΣ Βαένι Νάουσα (Επισκοπή)

Διαδρομή του Κρασιού Πέλλας-Γουμένισσας

– Κτήμα Χατζηβαρύτη (Φιλιριά, Γουμένισσα Κιλκίς)

Διαδρομή του Κρασιού της Θεσσαλονίκης

– Οινοποιείο Κεχρή (Καλοχώρι)

– Κτήμα Γεροβασιλείου (Επανομή)

Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής

– Κτήμα Πόρτο Καρράς (Πόρτο Καρράς, Σιθωνία)

– Μυλοπόταμος – Οίνοι Αγίου Όρους (Ιερό Κελί Αγίου Ευσταθίου)

– Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη (Αρναία)


Διαδρομή του Κρασιού του Διονύσου

– Κτήμα Βιβλία Χώρα (Κοκκινοχώρι Καβάλας)

– Κτήμα Τέχνη Οίνου (Μικροχώρι Δράμας)

– Κτήμα Παυλίδης (Κοκκινόγεια Δράμας)


Η είσοδος στα οινοποιεία είναι δωρεάν

Σε όλα τα οινοποιεία πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και γευσιγνωσίες ενώ στα περισσότερα προτείνεται ξεχωριστό πρόγραμμα και ωράριο εκδηλώσεων με μουσικές συναυλίες, εικαστικές εκθέσεις, winecocktails, μαθήματα μαγειρικής, ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους, προτάσεις για φαγητό και πολλά ακόμη, κυρίως όμως με ειδικές γευστικές δοκιμές, κάθετες και οριζόντιες, φρέσκων και παλαιωμένων οίνων, καινούργιες και πειραματικές ετικέτες, masterclassesκαι πωλήσεις σε ειδικές τιμές.

Ενημερωθείτε για όλες τις εκδηλώσεις από τις ιστοσελίδες www.winesofnorthgreece.gr και www.wineroads.gr και από τη σελίδα  στο facebook: winesofnorthgreece

Πηγή: www.winesofnorthgreece.gr

You may also like

Leave a Comment