Η λέξη μαστέλο, στην κυριολεξία σημαίνει τον ξύλινο κάδο που χρησιμοποιούσαν για τη συλλογή του γάλακτος και είναι ενετικής προέλευσης (mastelo).
Το Μαστέλο® από το 1994 είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα (trademark) στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, για όλα τα προϊόντα της επιχείρησης.
Οι τοπικοί παραγωγοί αγελαδινού και γίδινου γάλακτος προμηθεύουν καθημερινά την επιχείρηση με γάλα υψηλής ποιότητας και γεύσης, που σε συνδυασμό με τον αγνό τρόπο παρασκευής είναι τα μυστικά των τυριών αυτών!
Το Μαλακό τυρί Κατσικάκι Μαστέλο® έχει ελαφρά αλμυρή γεύση και παράγεται αποκλειστικά από αίγειο γάλα. Κατάλληλο για διατροφή μιας και συστήνεται από πολλούς διαιτολόγους. Διαθέτει λίγα λιπαρά και λεπτή, χαρακτηριστική γεύση!
Στη επίσημη σελίδα https://mastelo.gr , θα βρείτε εξαιρετικά γευστικές συνταγές με όλα τα είδη των γευστικών αυτών τυριών!
Αν πάλι θέλετε να απολαύσετε το Μαστέλο σε κάποιο εστιατόριο, εμείς σαν thess_del_food την κάναμε την έρευνα μας!
Με μεγάλη μας χαρά το συναντήσαμε σε πολλά εστιατόρια, συγκαταλέγεται στους περισσότερους καταλόγους ως ορεκτικό, σερβίρεται ψητό στα κάρβουνα και είναι εξαιρετικό!
Το απολαύσαμε πεντανόστιμο στο Εστιατόριο Γλυκάνισος http://glikanisos.gr στην Θεσσαλονίκη!
Επίσης φανταστικά ψημένο στα κάρβουνα το απολαύσαμε και στην Μαριγούλα http://www.marigoula.gr, στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, εκτελεσμένο από τον chef Άκη Καρπέτη!
Πρόσφατα η εταιρεία κυκλοφόρησε το Μαλακό τυρί Μαστέλο® Καπνιστό!
Η ελληνική αυτή εταιρεία αξίζει την προσοχή μας, μια και διατηρεί μία παράδοση πολλών χρόνων και παράγει εξαιρετικά προϊόντα! Σε επιλεγμένα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα πωλούνται τα εκπληκτικά αυτά τυριά και φέρνουν άρωμα Χίου στο τραπέζι μας!
Επίσης μη ξεχάσετε να αναζητήσετε και να παραγγείλετε το mastello στα εστιατόρια που επισκέπτεστε και θα μας θυμηθείτε!