Τι πίνει η Θεσσαλονίκη; Φυσικά Ρετσίνα!

by Ευγενία Ευθυμιάδου

Και ποιος δεν πίνει ρετσίνα; Η ρετσίνα είναι άμεσα συνυφασμένη με την γαστρονομική κουλτούρα της Θεσσαλονίκης! Το Thess_del_food ανταποκρινόμενο σε κάλεσμα, παραβρέθηκε σε ένα υπέροχο τραπέζι όπου η ρετσίνα πλαισίωνε πιάτα μεσογειακής κουζίνας εστιασμένα σε θαλασσινές γεύσεις. Το τραπέζι στρώθηκε με αφορμή την παρουσίαση της πλατφόρμας www.cityofretsina.com. H διαδραστική αυτή πλατφόρμα παρουσιάζει διαδρομές της πόλης μαζί με τις προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων της, αλλά και στοιχεία για την ιστορία και την παραγωγή της ρετσίνας.

Η πλατφόρμα δημιουργήθηκε από την εταιρεία «Apeiron», το νέο εγχείρημα της χημικού μηχανικού και οινολόγου Ελένης Κεχρή, με πολυετή εμπειρία στην παραγωγή ρετσίνας. Ταυτόχρονα παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα έρευνας στα πλαίσιο του προγράμματος «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ», από τον Γιώργο Δάρλα, υπεύθυνο στρατηγικής & μάρκετινγκ του έργου.

Δημοσιογράφοι και food bloggers είχαμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια πρόγευση της νέας, συναρπαστικής εμπειρίας στη δράση αυτή, που φιλοξενήθηκε στον χώρο τού Kitchen.Suite Thessaloniki, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Με πιάτα που επιμελήθηκε και ετοίμασε ο σεφ Χριστόφορος Κατσιάνας, αναδείχτηκε με συναρπαστικό τρόπο η γαστρονομική ευελιξία της ρετσίνας.

Το υλικό της πλατφόρμας www.cityofretsina.com ανανεώνεται και εμπλουτίζεται συνεχώς με βάση τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την αξιοποίηση της οινοτουριστικής εμπειρίας.

You may also like

Leave a Comment