Η Θεσσαλονίκη μας, ως γαστρονομικός πόλος έλξης τουριστών ταιριάζει άψογα με το θεσμό του thessbrunch αφού οι επισκέπτες αλλά και οι μόνιμοι κάτοικοι αναζητούν πάντα μια ξεχωριστή απόλαυση στην πόλη, ένα στοιχείο που θα αποτελέσει μια μοναδική εμπειρία στο Σαββατοκύριακό τους.
Αυτό το κάτι ξεχωριστό λοιπόν, σίγουρα το βρίσκουν στα προσεγμένα brunch των ξενοδοχείων που συμμετέχουν στη δράση αυτή.
Αξίζει να αναφέρουμε πως ο θεσμός του thessbrunch κατέκτησε το βραβείο Στρατηγικής & Καινοτομίας στα Tourism Awards 2018 κατακτώντας τη δεύτερη θέση ως καινοτόμο concept ανάμεσα στις καλύτερες πρακτικές του Ελληνικού Τουρισμού δίνοντας στην Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης τιμητική διάκριση από τα Tourism Awards.
Το THE ΜΕΤ HOTEL βρίσκεται σε κομβικό σημείο, σε μια από τις πιο ζωντανές γωνιές της Θεσσαλονίκης, κοντά στο λιμάνι και σε μικρή απόσταση από το ιστορικό κέντρο της πόλης. Αποτελεί κορυφαία επιλογή φιλοξενίας, διαθέτοντας πολυτελή δωμάτια, σουίτες, gourmet εστιατόρια, προηγμένες συνεδριακές εγκαταστάσεις και ένα πρότυπο κέντρο ευεξίας και αναζωογόνησης.
Και το thessbruncn, ξεκινά! Μια γαστρονομική πανδαισία γεύσεων ξεδιπλώθηκε μπροστά μας! Καμπάνες διατηρούσαν στη σωστή θερμοκρασία αλμυρά εδέσματα όπως burger, κοτόπουλο, χοιρινό, αυγά, ζυμαρικά και πολλά ακόμα που θα αποκαλυφθούν παρακάτω!
Ο σεφ Δημήτρης Τσανανάς και η ομάδα του, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να προκύψει ένα άψογο αποτέλεσμα και ως προς τις γεύσεις αλλά και ως προς την παρουσίαση του μπουφέ. Επίσης θετικό πρόσημο στο γεγονός ότι μέλη της κουζίνας αλλά και ο σεφ ήταν διαρκώς παρόντες στον χώρο για να περιποιηθούν τους επισκέπτες του ξενοδοχείου και να τους βοηθήσουν στην επιλογή των εδεσμάτων.
Αυγά Florentine
|
Μίνι cheese burgers σε αφράτο χειροποίητο ψωμάκι βουτύρου |
Ρολά τσουρεκιού με καρύδια, κανέλα και σάλτσα σοκολάτας |
Σερβιριστήκαμε δημιουργώντας πολλούς γευστικούς συνδυασμούς, αν και το brunch άνοιξε με μία ομελέτα τα υλικά της οποίας μπορούσες να επιλέξεις και παρασκευαζόταν μπροστά σου σε live cooking station!
Τα Αυγά Florentine σε συνδυασμό με country style πατάτες έκαναν τέλεια γευστική παρέα!
Έπειτα περάσαμε σε συνδυασμούς κυρίως πιάτων.
Μίνι cheese burgers σε αφράτο χειροποίητο ψωμάκι βουτύρου με τηγανητές πατάτες
|
Κοτόπουλο ρολό στο φούρνο με σάλτσα άγριων μανιταριών |
Χοιρινό φιλέτο με πανάρισμα κόκκινης πιπεριάς και dressing γιαουρτιού με lime |
Επίσης υπήρχε ποικιλία από τυριά, αλλαντικά, κρύα sandwich και υπέροχες δροσερές σαλάτες!
Μίνι κρητικός Ντάκος |
Αλλαντικά φούρνου ( καπνιστή γαλόπουλα και χοιρινό ζαμπόν με μυρωδικά) |
Ρολά τορτίγιας με ψητό κοτόπουλο και Caesar’s dressing |
Σαλάτα λάχανο, πράσινο μήλο, ρόδι, μαγιονέζα |
Δεν έλειπαν και τα γλυκά εδέσματα! Ένας γαστρονομικός παράδεισος! Δεν ξέραμε τί να επιλέξουμε…και έτσι τα δοκιμάσαμε όλα!.
Ταρτάκια αμυγδάλου με κρέμα λεμονιού και σαντιγί βιολέτας |
Μαρέγκες βιολέτας με σαντιγί και φράουλες |
Μίνι cream Brule με φρούτα του δάσους |
Ζουμερή πορτοκαλόπιτα |
Χειροποίητος μπακλαβάς |
Γαλλικά πολύχρωμα Macaroons |
Καθόλη τη διάρκεια του brunch υπήρχε live μουσική που μας κρατούσε υπέροχη μελωδική συντροφιά!
Αναμφισβήτητα το thessbrunch είναι μία ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία! Είναι μία ευκαιρία να γνωρίσουν και οι μόνιμοι κάτοικοι τα ξενοδοχεία της πόλης και να νιώσουν για λίγο “επισκέπτες” και να αποδράσουν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.
Ανυπομονούμε για την επόμενη σεζόν και τα επόμενα ξενοδοχεία στα οποία θα φιλοξενηθεί το αγαπημένο μας thessbrunch!