Δεν ξέρω αν υπάρχει άνθρωπος που να αγαπά τη μαγειρική και να μη βλέπει την εκπομπή Master Chef. Τους κριτές δε της εκπομπής, τους αισθανόμαστε τόσο οικείους που νομίζουμε πως αν τους συναντήσουμε θα πούμε τα νέα μας σαν παλιοί γνώριμοι και θα κανονίσουμε να πάμε και για καφέ. Προφανώς και δεν είναι έτσι… Παρόλα αυτά ποιος δε θα ήθελε να δοκιμάσει τα πιάτα που δημιουργούν;
Το πιο εύκολο που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε για ζήσουμε μια master chef εμπειρία ήταν το να επισκεφτούμε τα εστιατόρια στα οποία μαγειρεύουν.
1η Master Chef Στάση: Proveleggios! Ο Σωτήρης Κοντιζάς μετά το Nolan, ξεδιπλώνει το μαγειρικό του ταλέντο στο δεύτερο εστιατόριο του, στην Οδό Παραμυθιάς, σε έναν ατμοσφαιρικό πεζόδρομο που σε εμπνέει να βρεθείς με φίλους και να απολαύσεις τα ξεχωριστά πιάτα σε ένα δημιουργικό μενού που εναλλάσσεται συχνά. Το εστιατόριο πήρε το όνομά του από τον επιφανή αρχιτέκτονα Αριστομένη Προβελέγγιο ο οποίος δημιούργησε το κτίριο με έντονα στοιχεία της αυστηρής σε γραμμές σχολής Bauhaus.
Pizza με μοτσαρέλα και βασιλικό, στυλ ναπολιτάνικο με αφράτη ζύμη, φουσκωτή περιφερειακά και πολύ λεπτή στο κέντρο.
Το γλυκό που έκλεισε το γεύμα μας ήταν διάφορες υφές και είδη σοκολάτας με brownies και στοιχεία από φράουλες. Ευφάνταστο στήσιμο και ένα μπουκέτο γεύσεων να ξεπηδούν μέσα στο στόμα από τα τόσα διαφορετικά είδη σοκολάτας και τις φράουλες.