Δραμινή Γαστρονομία δια χειρός Jonathan Harnett

by Ευγενία

Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Δράμας ολοκληρώθηκε και μας άφησε  τις καλύτερες εντυπώσεις. Η Ένωση Ξενοδόχων Δράμας ως επικεφαλής εταίρος μας προσκάλεσε σε ένα γευστικό τριήμερο με σκοπό να γνωρίσουμε τις γεύσεις της Δραμινής γης. Το Φεστιβάλ  πραγματοποιήθηκε  στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος LEADER, με σκοπό την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας και του αγροτουρισμού της περιοχής, που στόχο έχει την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων στη περιοχή της Δράμας και να τη σύνδεσή τους με την εποχή του Διονύσου, την παρουσία του στη περιοχή και την επιρροή του στη γαστρονομία.

Είχαμε τη χαρά να παραβρεθούμε στην εκδήλωση παρουσίασης μενού της “Γης του Διονύσου” που έχει ως στόχο την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων μέσω ενός «Διονυσιακού Menu»,  το οποίο δημιουργήθηκε από τον chef Jonathan Harnett και παρουσιάστηκε σε συγκεκριμένο αριθμό καλεσμένων, δημοσιογράφους γαστρονομικών εντύπων, δημοσιογράφους πολιτικών εφημερίδων, επιχειρηματίες, πολιτικούς και μέλη της τοπικής κοινωνίας. Οι καλεσμένοι, απολαύσαμε τα κρασιά των τοπικών οινοποιών σε συνδυασμό με μενού από προϊόντα της Δράμας και ενθουσιαστήκαμε με το «πάντρεμα» του οίνου με τη Δραμινή γαστρονομία.

Μετά το καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων κ.Καλλία Άγγελο, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση, για το όραμα της Ένωσης Ξενοδόχων για την ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας του Νομού Δράμας, τη δημιουργία ενός «Διονυσιακού Menu» το οποίο θα επανακαθορίσει τη θέση της Δράμας στον γαστρονομικό χάρτη ανά την Ελλάδα και την Ευρώπη και τέλος  ενημερωθήκαμε για τους μελλοντικούς στόχους της Ένωσης όσον αφορά την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής. Στη συνέχεια απολαύσαμε το μοναδικό μενού και γνωρίσαμε τους παραγωγούς που συνέβαλαν με τα προϊόντα τους στο γευστικό αποτέλεσμα.

Όλα οι συνδυασμοί στα πιάτα  καθώς και το wine pairing ήταν εξαιρετικά και η βραδιά κύλισε όμορφα γνωρίζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους, παραγωγούς και επιχειρηματίες της περιοχής. Το υλικό είναι πολύ πλούσιο και έτσι αποφασίσαμε να το κοινοποιούμε σταδιακά για να το απολαύσετε όπως του αξίζει!

You may also like

Leave a Comment