Επιδόρπια με super foods by Alexandros Alexiou

by Ευγενία

Η νέα πρόταση του chef pâtissier Αλέξανδρου Αλεξίου στο Hyatt Regency Thessaloniki, ήρθε για να ανατρέψει όλα όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα για τα επιδόρπια.

 Στη νέο menu του ξενοδοχείου, μπορούμε πλέον να βρούμε επιδόρπια με 30% λιγότερη ζάχαρη και με super foods που προσφέρουν extra θρεπτική αξία και μοναδική γεύση.

Δοκιμάσαμε:
Μους σοκολάτας σε σχήμα λουλουδιού: το μοναδικό αυτό επιδόρπιο αποτελείται από σοκολάτα bitter 65% κακάο χωρίς ζάχαρη, κρεμέ σοκολάτας γάλακτος χωρίς ζάχαρη, κομποτέ με φρέσκες φράουλες και πουρέ φράουλας ενώ το super food που περιέχει είναι η γύρη

Προφιτερόλ με κρέμα σοκολάτας και κρέμα ζαχαροπλαστικής χωρίς ζάχαρη, πραλίνα με μέλι και χαρούπι. Το χαρούπι, αυτό το εξαιρετικό super food ταιριάζει άψογα με τη σοκολάτα και το κακάο.

Τάρτα με φρέσκες φράουλες με κρέμα ζαχαροπλαστικής χωρίς ζάχαρη, πραλίνα με μέλι και ταχίνι, αμύγδαλο και βασιλικό πολτό, φύλλα από αμυγδαλόπαστα.

Ρεβανί, που ενώ έχει τα στοιχεία της παραδοσιακής συνταγής με γιαούρτι και σιμιγδάλι, έρχεται να μας ξαφνιάσει με την προσθήκη κουρκουμά, με αλεύρι βρώμης αλλά και σιρόπι με μέλι.

Τα δοκιμάσαμε όλα και μείναμε ενθουσιασμένοι από τις λεπτές, φινετσάτες γεύσεις τους αλλά και από την ιστορία που το καθένα από αυτά είχε να μας διηγηθεί με τη μοναδική του παρουσία.
Ο κ.Αλεξίου για ακόμα μια φορά πρωτοπορεί και μας ξαφνιάζει ευχάριστα με τις δημιουργίες του. Απενοχοποιεί την έννοια του γλυκού, προσθέτοντας θρεπτικά στοιχεία, παρουσιάζοντας μια νέα τάση. 

Το Hyatt Recency Thessaloniki, εκτός από ένα εξαιρετικό ξενοδοχείο είναι για εμάς και ένα γαστρονομικό σημείο στην πόλη, όπου  ανακαλύπτουμε τις σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις μέσα από τις νέες του γευστικές προτάσεις.

You may also like

Leave a Comment