Το Κτήµα Βογιατζή είναι µέλος της Ένωσης Οινοπoιών ”Οίνοι Βορείου Ελλάδος”, η οποία δηµιούργησε ένα δίκτυο επισκέψιµων οινοποιείων µε την επωνυµία «∆ρόµοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» και έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, την ανάδειξη του επώνυμου τυποποιημένου ελληνικού κρασιού και την ενίσχυση του οινοτουρισμού.
Μέσα σε αυτόν τον χώρο βρίσκει κανείς εδάφη αµµοπηλώδη, αργιλοπηλώδη και αργιλώδη, σε πολλά τµήµατα εµπλουτισµένα µε ανθρακικό ασβέστιο που βελτιώνει τη δοµή τους.
Ασύρτικο, Chardonnay, Malvasia Aromatica, Ξινόµαυρο, Μοσχόµαυρο και Τσαπουρνάκος αποτελούν τον ποικιλιακό κορµό του κτήµατος, µε τον οποίο συνυπάρχουν αρκετές άλλες τοπικές ποικιλίες οινοστάφυλων που καλλιεργούνται δοκιµαστικά.
Η πολυµορφία στους εδαφικούς τύπους έδωσε την δυνατότητα στους ανθρώπους του κτήματος, να επιλέξουν την καλύτερη θέση για κάθε ποικιλία και το υποκείµενό της, µέσα στον αµπελώνα, ώστε να παράγονται οίνοι υψηλής ποιότητας, µε ιδιαιτερότητα και μοναδικό χαρακτήρα.
Το ιδιαίτερο μικροκλίμα της περιοχής λόγω της τεχνητής λίμνης του Πολυφύτου, η γειτνίαση με τα Πιέρια Όρη και η ετερογένεια της εδαφικής σύστασης της περιοχή, συνθέτουν το ιδανικό terroir για σπουδαία κρασιά.
Ο νεαρός Τσαπουρνάκος επίσης μας γοήτευσε, είναι ένα φρέσκο ερυθρό κρασί δεξαμενής, τύπου Nouveau. Πολύ ελκυστικό κρασί, με ουσία και κομψότητα αποτυπώνει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της ποικιλίας.
Ο Λευκοτσικνιάς, το Ξινόμαυρο, το Ροζέ, το Λευκό και το Ερυθρό του κτήματος επίσης εξαιρετικά! Έχουμε δημιουργήσει ένα βίντεο γευσιγνωσίας των εξαιρετικών κρασιών του Κτήματος Βογιατζή και μπορείτε να το δείτε πατώντας εδώ!
Το κτημα Βογιατζή συμμετέχει επίσης στην ομάδα κρασιών της σειράς «Κύκλος» η οποία περιλαμβάνει προϊόντα από γνωστές περιοχές και ποικιλίες τα οποία παράγονται σε συνεργαζόμενα οινοποιεία και εμφιαλώνονται στο Βελβεντό. Το οινοποιείο Βογιατζή, διαθέτει ιδιαίτερους χώρους για την υποδοχή των επισκεπτών και την γευστική δοκιμή των κρασιών. Η εξαιρετική οινολόγος του κτήματος κ. Ειρήνη Ζανδέ, κατά τη ξενάγηση επεξηγεί τις παραγωγικές διαδικασίες και βοηθά το κοινό να εντρυφήσει στον κόσμο της γευσιγνωσίας του κρασιού.