O Φίλιππος μας ξενάγησε στο εργαστήριό του, μας μίλησε για την παράδοση και τη διάδοση της μπουγάτσας, τις πρώτες ύλες αλλά και την τέχνη του αερόφυλλου στην οποία έχει πλέον εξειδικευτεί.
Στο εργαστήριο του Φίλιππου τα πάντα αποπνέουν μια νοσταλγική αρχοντιά, είναι τα αντικείμενα του παππού; είναι η ήρεμη φωνή του Φίλιππου; ή είναι απλά η αύρα του χώρου; Δεν ξέρω τι να απαντήσω ακριβώς, μάλλον είναι όλα αυτά μαζί…
Το Μπουγατσατζίδικο του Φίλιππου Μπαντή το επισκέπτονται foodies από όλο τον κόσμο για να δοκιμάσουν το παραδοσιακό αυτό έδεσμα και πριν φύγουν δεν παραλείπουν να γράψουν τις εντυπώσεις τους στο βιβλίο των επισκεπτών.
Η μπουγάτσα είναι εδώ και δεκαετίες πλέον το αγαπημένο πρωϊνό των Θεσσαλονικέων και αποτελεί αιώνιο θέμα καζούρας με τους Αθηναίους, οι οποίοι αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν πως λέγοντας μπουγάτσα εννοούμε το φύλλο και όχι απλά την πίτα με κρέμα. Για αυτό και η μπουγάτσα παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας διάφορα υλικά για τη γέμιση.
Στο εργαστήριο του Φίλιππου Μπαντή, κάθε μέρα απολαμβάνουμε φρεσκοφουρνισμένες τις μπουγάτσες και όλες τις πίτες ενώ τις Κυριακές βρίσκουμε και special συνδυασμούς μπουγάτσας με γραβιέρα, κρασί και σύκο, μήλο και σταφίδα και πολλές ακόμα παραλλαγές που είναι πεντανόστιμες πραγματικά!
Σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις!
Μπουγάτσα Φίλιππου Μπαντή
Παναγίας Φανερωμένης 33, Καλλιθέα Θεσσαλονίκης
Αν θέλεις να μαθαίνεις τα νέα του Φίλιππου Μπαντή μπορείς να τον ακολουθήσεις και στα social media του:
https://www.facebook.com/bougatsabantis/
https://www.instagram.com/bougatsa_bantis/