Εκεί, πριν λίγες μέρες παρακολουθήσαμε το Masterclass του καταπληκτικού και γεμάτου έμπνευση chef κ. Δεληθανάση Παναγιώτη με θέμα: Ελληνική Comfort Cuisine/ Signature Dishes του Εστιατορίου Ρίζες.
Το εστιατόριο Ρίζες Εστιατόριο Ρίζες , βρίσκεται στη Νικήτη Χαλκιδικής και ξεχωρίζει για τα πιάτα του, τα οποία παρασκευάζονται με ποιοτικές, κατά κύριο λόγο εγχώριες πρώτες ύλες.
Κατά στη διάρκεια του πεντάωρου Masterclass στο CWC, παρουσιάστηκαν αναλυτικά όλα τα προϊόντα, στην πλειοψηφία τους παραδοσιακά και εγχώρια που χρησιμοποιούνται στα πιάτα ενώ δόθηκαν και πληροφορίες που αφορούσαν κοστολόγιο, προμηθευτές κλπ.
Αναλύθηκαν επίσης τεχνικές, μεθοδολογίες αλλά και μαγειρικές ορολογίες, ενώ οι συμμετέχοντες αλληλεπιδρούσαν καθ’όλη τη διάρκεια του σεμιναρίου με ερωτήσεις και απορίες.
Οι παρασκευές ολοκληρώνονταν σταδιακά και οι συμμετέχοντες δοκιμάσαμε τα πιάτα.
Τα πιάτα που παρουσιάστηκαν ήταν τα εξής: Τυροκατευρή με καπνιστή πάπρικα
Καπνιστή μελιτζανοσαλάτα με μαύρο σκόρδο,
Μπάτζος τηγανητός με κρέμα λεμόνι
Πιπεριές Φλωρίνης με πηχτόγαλο Χανίων
Καπνιστό χέλι με αγγουράκι τουρσί και πικάντικο ταραμά
Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κ.Δεληθανάση για την ευγενική πρόσκληση και το Εκπαιδευτικό Κέντρο CWC Pro Cooking Workshop Consulting για τη φιλοξενία.
CWC Pro Cooking Workshop Consulting
Λέοντος Σοφού 18
Θεσσαλονίκη
Ακολουθείστε το Εστιατόριο Ρίζες στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα του
Άποψη/Φωτογραφίες: Ευγενία Ευθυμιάδου/ Thess_del_food