ΑΚΑΔΗΜΙΑ! ΕΣΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ ΤΟ ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΚΕΛΑΡΙ;

by Ευγενία Ευθυμιάδου
Δευτέρα μεσημέρι, ο ζεστός και φιλόξενος χώρος της Ακαδημίας άνοιξε τις πόρτες του για να υποδεχτεί καλούς φίλους!
Το μεράκι και η  καλή διάθεση των ιδιοκτητών, Κωνσταντίνου Μάρκου και Κωνσταντίνου Γαργάνη, έκδηλο παντού, καταφέρνουν να παντρέψουν άψογα τη γαστρονομία με την τέχνη.
Επίπλωση που σε ταξιδεύει σε μία ρομαντική εποχή, με μοναδικά έργα τέχνης να διακοσμούν τον χώρο του εστιατορίου, του υπέροχου κελαριού αλλά και της καταπληκτικής αυλής του!
Πεντανόστιμα εδέσματα και φινετσάτα κρασιά έκαναν τη συνάντηση μοναδική!Ενδιαφέρουσες γευστικές επιλογές σε μια κουζίνα παραδοσιακή με έντονο μεσογειακό ταμπεραμέντο, αυτό είναι άλλωστε και το ύφος της Ακαδημίας όσον αφορά το a la carte μενού της!

Ένας πλούσιος μπουφές στήθηκε για να υποδεχτεί τους καλεσμένους!

Τα πιάτα είχαν έντονα παραδοσιακά στοιχεία όπως χειροποίητα παραδοσιακά φύλλα στις πίτες αλλά και στοιχεία από διάφορες κουζίνες όπως ντοματόριζο με εβραϊκές ρίζες αλλά και χειροποίητο κους κους!

Ο chef  Κωνσταντίνος Μάρκου και η ομάδα του δημιούργησαν μια πανδαισία γεύσεων, με συνδυασμούς από κουζίνες που κάλυπταν όλες τις γαστρονομικές προτιμήσεις!
Με πρωταγωνιστές τις πρώτες ύλες από διάφορα μέρη της Ελλάδας, το γευστικό σκηνικό  προκαλούσε τους προσκεκλημένους να πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες επισκέψεις στον μπουφέ!

Ταξιδέψαμε όμως και σε κουζίνες της Ανατολής!  Ένας από τους εκπροσώπους της Ανατολής και το χειροποίητο κους κους που σε ικανοποιούσε με τη γεμάτη γεύση του και την επίγευση της τρούφας!Επίσης απολαύσαμε τα Spring Rolls με λαχανικά! Ελαφρύ, εξαιρετικό ψήσιμο και ντελικάτη γεύση!

Τα αδέρφια Δαμάσκιου, Μίλτος και Γιώργος, ιδιοκτήτες του ομώνυμου Οινοποιείου ήταν πάντα δίπλα μας με την καλή τους διάθεση και το χαμόγελό τους να μας φροντίζουν σερβίροντάς μας, τα υπέροχα κρασιά τους!

Τα αγαπημένα μας παραδοσιακά ντολμαδάκια γιαλαντζί ταίριαξαν άψογα με το πλούσιο άρωμα ώριμων κόκκινων φρούτων και τις νότες πικάντικων μπαχαρικών που άφηνε πίσω του το  Ροζέ κρασί από το Οινοποιείο Δαμάσκιος!
Δεν έλειψαν και οι ντελικάτες προτάσεις με σολωμό! Μπρουσκέτες λοιπόν με σολωμό, sauce γιαουρτιού με πορτοκάλι και bisque γαρίδας!

Για τις μπρουσκέτες σολωμού επιλέξαμε τον λευκό κρασί “Βασιλιάς για μια μέρα” από το Οινοποιείο Δαμάσκιος! Στο μονοποικιλιακό Chardonnay “Βασιλιάς για μια μέρα” βρήκαμε όλα τα φρουτώδη και ανθικά αρώματα που ταιριάζουν στο πιάτο αυτό!

Οι πίτες με παραδοσιακό φύλλο ήταν πραγματικά  πεντανόστιμες και καλοψημμένες και μας ταξίδεψαν στα παιδικά μας χρόνια στο χωριό! Κρεμμυδόπιτα αλλά και πίτα με πράσο και τυρί σε καλαμποκίσια ζύμη!
Κους κους με σάλτσα από 4 τυριά και πάστα τρούφας! Στη φωτογραφία, σε έναν δικό μας συνδυασμό, το κους κους κάνει παρέα με την παραδοσιακή πεντανόστιμη κρεμμυδόπιτα!
Στον μπουφέ υπήρχε πολύ μεγάλη ποικιλία από πλατώ τυριών αλλά και αλλαντικών που ενορχήστρωναν ιδανικά το wine pairing του event!

Χρώματα και γεύσεις παντού!!!

Η έκπληξη της συνάντησης;
Ένα καλά κρυμμένο μυστικό αποκαλύφθηκε στους καλεσμένους….
Ένα κελάρι που σε ταξιδεύει με τα έργα τέχνης του και τα απίστευτα κρασιά που φιλοξενεί!
Στο κελάρι αυτό πραγματοποιούνται βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, παρουσιάσεις βιβλίων αλλά και πολλές άλλες ιδιωτικές εκδηλώσεις!
 Αναμφισβήτα ένας οινικός παράδεισος το μέρος αυτό! Ποιο μπουκάλι να ανοίξουμε σήμερα; Να αναρωτιέσαι….Το φιλόξενο προσωπικό της Ακαδημίας είναι εκεί, δίπλα σου να σε βοηθήσει να αποφασίσεις!
Να περιηγείσαι στον χώρο,να μελετάς τις ετικέτες και να ρουφάς τα αρώματα από τα κρασιά που έχουν ξεχυθεί στην ατμόσφαιρα! Να νιώθεις ότι είσαι εξευρευνητής στο Bordeaux, σε μία άλλη διάσταση και εποχή!
Και κάπου εδώ έπρεπε να αποχαιρετίσουμε παλιούς και νέους φίλους! Η βραδιά έκλεισε  όσο όμορφα ξεκίνησε, με ένα γευστικότατο Μille-feuille!
Ευχαριστούμε πάρα πολύ την ομάδα της Ακαδημίας, τους ιδιοκτήτες, τον chef κ. Κωνσταντίνο Μάρκου και την κ.Ελένη Πεταλίδου για τη διοργάνωση της υπέροχης συνάντησης!
Το εστιατόριο Ακαδημία βρίσκεται στην οδό Αγίου Μηνά 3 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στην ιστορική Πλατεία Εμπορίου!
Τηλέφωνο κρατήσεων : 2310 521-803
Η σελίδα της Ακαδημίας για να περιηγηθείτε στον  υπέροχο χώρο και στο μενού της:  http://www.akadimiarestaurant.gr/index.html
Τα κρασιά του Οινοποιείου Δαμάσκιος μπορείτε να τα γνωρίσετε καλύτερα εδώ: https://www.damaskioswinery.gr/el/
Φωτογραφίες και κείμενο:
Ευγενία Ευθυμιάδου /thess_del_food

You may also like

Leave a Comment