ΓΕΥΣΤΙΚΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ!

by Ευγενία Ευθυμιάδου
Η Χαλκιδική είναι ένας αγαπημένος προορισμός για εμάς τους θεσσαλονικείς!
Απολαμβάνουμε τη θάλασσα  και  τις επισκέψεις στις παραθαλάσσιες ψαροταβέρνες το καλοκαίρι αλλά και τα δάση της και τις όμορφες ταβέρνες της στα ορεινά, τον χειμώνα!
Όλες τις εποχές η Χαλκιδική μας, είναι μέσα στην καρδιά μας και στην σκέψη μας!
Αυτή τη φορά αποφασίσαμε μετά την προτροπή της καλής μας φίλης Ολίβιας Γαβρίλη,  να επισκεφτούμε τον Πολύγυρο!
Με την άφιξή μας επιλέξαμε τον Παραδοσιακό Ξενώνα Μαρέλια για τη διαμονή μας!

Το Μαρέλια είναι ένας υπέροχος ξενώνας που έχει έντονο το παραδοσιακό στοιχείο και είναι  διακοσμημένος με πέτρα. Το κτίριο κτίστηκε το 1913 από τον παππού Κωνσταντίνο Χλίχλια, κρίθηκε διατηρητέο και αποκαταστάθηκε από την εγγονή του παππού και την οικογένειά της και μετατράπηκε σε Παραδοσιακό Ξενοδοχείο.
Αρχοντικά έπιπλα χαρίζουν στον χώρο έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και ένα επιβλητικό τζάκι προσφέρει θαλπωρή.
Ο πετρόχτιστος ξενώνας, συνδυάζει το παλιό με το καινούριο σε ένα όμορφο πάντρεμα χαρίζοντας αίσθηση ζεστασιάς  στους επισκέπτες του.

Το όνομα “Μαρέλια” είναι εμπνευσμένο από τα αρχικά των ονομάτων Μαρία και Ελευθερία, οι οποίες είναι οι ιδιοκτήτριες και  θα σας κάνουν να αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας κατά τη διαμονή σας στον ξενώνα!

Το πρωϊνό θα σας δώσει δυνάμεις για να εξερευνήσετε τη Χαλκιδική και θα νιώσετε πραγματικά ότι ξεκινάτε δυναμικά την ημέρα σας!

Οι περιγραφές των πιάτων θεωρώ ότι είναι περιττές μια και οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους!

Στο “Μαρέλια” πραγματοποιούνται τακτικά πολλά event όπως εκθέσεις φωτογραφίας και παρουσιάσεις βιβλίων. Την περίοδο που το επισκεφτήκαμε εμείς, είχαμε την τύχη να απολαύσουμε την  έκθεση φωτογραφίας με θέμα  ”Αθως και Οίνος” για την οποία έχει κυκλοφορήσει και το ομώνυμο βιβλίο!
Η έκθεση έχει στιγμές της καθημερινότητας των μοναχών στους αμπελώνες του Αγίου Όρους.
Κατά την επίσκεψή μας στον Πολύγυρο επισκεφτήκαμε το καταπληκτικό μεζεδοπωλείο Grappa, το οποίο πραγματοποιεί πολλές μουσικές βραδιές και το κέφι πάντα βρίσκεται στα ύψη, άψογα συνδυασμένο με πεντανόστιμα πιάτα!
Μανιτάρια αλά κρεμ με παρμεζάνα
Χοιρινό καρέ γεμιστό, με σπανάκι, γραβιέρα Νάξου και πιπεριές

Το προσωπικό αλλά και οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού με την καλή τους διάθεση, θα σας περιποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο, φροντίζοντας να μην λείψει τίποτα από το τραπέζι σας!

Πέννες με σολωμό αρωματισμένο με lime σε μελάνι σουπιάς και αυγοτάραχο Μεσολογγίου
Φυσικά αφού βρεθήκαμε στην περιοχή, δεν θα παραλείπαμε να εξερευνήσουμε τον Χολωμόντα, ο οποίος είναι το δεύτερο υψηλότερο βουνό της χερσονήσου της Χαλκιδικής μετά τον Άθω και καλύπτει σχεδόν όλο το ανατολικό και κεντρικό τμήμα του νομού. Η βόλτα στην ορεινή Χαλκιδική ήταν μαγική!!!

Το δάσος του Χολομώντα αγέρωχο και εντυπωσιακό μαγεύει κάθε φυσιολάτρη!

Και με το που φτάνουμε στην Αρναία ανακαλύπτουμε ένα ακόμα φιλόξενο μαγαζί! Την οδό Αριστοτέλους! Η οδός Αριστοτέλους λειτουργεί ως Πολυχώρος μια και φιλοξενεί πολλά μουσικά live, εκθέσεις χειροποίητων κοσμημάτων αλλά και παραδοσιακών προϊόντων!

Εκεί ο Θεοδόσης και η Εύη θα σας φερθούν σαν φίλοι σας καρδιακοί και δεν θα θέλατε να φύγετε! Αυτό ακριβώς πάθαμε και εμείς!!!

Τί να πρωτοπώ για  τους νόστιμους μεζέδες αλλά και τα πεντανόστιμα χειροποίητα γλυκά από τα χέρια της Εύης, που δεν έχετε δοκιμάσει πιο νόστιμα!!! Μην παραλείψετε να τα δοκιμάσετε περνώντας από την Αρναία!
Αν σας άρεσε το οδοιπορικό μας στην Χαλκιδική είναι στο χέρι σας να το ζήσετε! 
Η Χαλκιδική απέχει το πολύ μία ώρα από τη Θεσσαλονίκη! 
Η κοντινή αυτή απόδραση θα σας αναζωογονήσει και θα σας κάνει να αναφωνήσετε “Σαν την Χαλκιδική δεν έχει”!!! 
Και φυσικά να σας ενημερώσουμε πως υπάρχει και η ομώνυμη σελίδα για την Χαλκιδική μας!
Ακολουθείστε την, για να μένετε ενημερωμένοι για το τί συμβαίνει στην όμορφη Χαλκιδική μας! Ιδού: https://www.facebook.com/lovechalkidiki/
Επίσης αν σας άρεσαν  τα μέρη που επισκεφτήκαμε μπορείτε να επισκεφτείτε τις σελίδες τους!
Ο παραδοσιακός Ξενώνας Μarelia: https://www.facebook.com/marelia.hotel/
To Μεζεδοπωλείο Grappa https://www.facebook.com/mezedopwleiowinebar/
Ο Πολυχώρος Αριστοτέλους https://www.facebook.com/aristotelous.arnaia/
Άποψη & Φωτογραφίες: Ευγενία Ευθυμιάδου/ thess_del_food

You may also like

Leave a Comment