Το μενού έχει την προσωπική σφραγίδα του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin, chef Arnaud Bignon! Με πυξίδα την απλότητα από τις παιδικές μνήμες του chef, τα πιάτα, λιτά στην περιγραφή τους, κρύβουν γευστικές λεπτομέρειες που σε ιντριγκάρουν να τις ανακαλύψεις!
Έπειτα ήρθε η σειρά του επόμενου πιάτου: κοτόπουλο φιλέτο τηγανητό, κρούστα φιστικιού με σέλινο και πουρέ πατάτας. Εξαιρετικό ψήσιμο άφηνε ζουμερό το εσωτερικό του κοτόπουλου. Η κρούστα στην επιφάνειά του, μαρτυρούσε το πέρασμα από το τηγάνι. Σε καμία περίπτωση βαρύ, ούτε καν υποψία ελαίου στο πιάτο, που ίσως κάποιος να περίμενε, λόγω του τρόπου μαγειρέματος! Ο πουρές το συνόδευε απαλά, χωρίς να κλέβει από τη δόξα του! Το κοτόπουλο ήταν αναμφισβήτητα ο πρωταγωνιστής του πιάτου!
Αναμφισβήτητα το Charlie D. Brasserie συμβάλει στην αναβάθμιση της γαστρονομική κουλτούρας της πόλης. Η άριστη ποιότητα των πρώτων υλών σε μια κουζίνα απλή αλλά εκτελεσμένη άρτια κάνει τελικά τη διαφορά και κερδίζει τις εντυπώσεις. Μία κουζίνα που χαρακτηρίζεται από μη εξεζητημένη κομψότητα, και εκπέμπει τη ζεστή θαλπωρή των παιδικών αναμνήσεων του chef!
Ο διακεκριμένος chef Arnaud Bignon κατάφερε πραγματικά να μας μεταφέρει σε ένα γευστικό ταξίδι στη Γαλλία των παιδικών του χρόνων, ανασύροντας μνήμες και αρώματα συνδυασμένα με ελληνικές πινελιές! Το σίγουρο πάντως είναι πως:
Charlie D. Brasserie
Κομνηνών 10, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310021010
0 comment
Θέλω να δοκιμάσω όλα αυτά και ακόμη περισσότερα!!!
Πολύ χαιρόμαστε!!!!Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επισκεφτείτε το Charlie D. Brasserie!!!