ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΣ! ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ ΑΥΡΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΑΣ!

by Ευγενία Ευθυμιάδου
Κομψό και ταυτόχρονα minimal, φινετσάτο αλλά και οικογενειακά ζεστό! Ένα fine dining με τη φροντίδα που όλοι θέλουμε να νιώθουμε στις γαστρονομικές μας εξόδους!
Κάθε επίσκεψη στον Γλυκάνισο και μια  ξεχωριστή εμπειρία.

Το μοντέρνο  περιβάλλον, η προσοχή στη λεπτομέρεια, το φιλικό και ευχάριστο προσωπικό, σε συνδυασμό με τις ευφάνταστες γευστικές προτάσεις, δεσμεύονται να σας προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία.
O Γλυκάνισος γεννήθηκε τον Ιούλιο του 2008 όταν οι ιδιοκτήτες του, οι αδερφοί Σωτηρούδη με χρόνια εμπειρία στο χώρο της εστίασης, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν το δικό τους χώρο.

Το  καλόγουστο και φιλόξενο περιβάλλον σε κάνει να νιώθεις οικεία ενώ το άψογο σέρβις λειτουργεί αποτελεσματικά και αφουγκράζεται την κάθε σου επιθυμία πριν καν την εκφράσεις!

Η πλούσια κάβα του Γλυκάνισου ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό πελάτη προσφέροντας ξεχωριστές οινικές εμπειρίες.
Ας δούμε όμως αναλυτικά τα πιάτα που δοκιμάσαμε:
Δροσερές σαλάτες με υλικά όπως παστέλι και κουλούρι Θεσσαλονίκης θα σας ξαφνιάσουν ευχάριστα. Εμείς δοκιμάσαμε τη σαλάτα με βαλεριάνα, κίτρινο παντζάρι, ραπανάκια, ντοματίνια και φυσικά παστέλι και κουλούρι Θεσσαλονίκης που προσδίδουν ένα τοπικό χρώμα στο πιάτο και αυτό το κάνει ξεχωριστό!
Στον Γλυκάνισο νιώθεις μία σπιτική φροντίδα και αυτός είναι ένας λόγος που ξαναγυρνάς. Και σίγουρα η υπέροχα δεμένη ψαρόσουπα είναι ακόμα ένας! Εμείς δοκιμάσαμε την σούπα μπακαλιάρου και σκορπίνας με συνοδεία λαχανικών όπως πατάτα, καρότο και σέλερι που γέμιζαν με αρώματα το βελούδινα χυλωμένο αυτό πιάτο!
Οι θαλασσινές γεύσεις που υπάρχουν στο μενού συναρπάζουν. Το κριθαρότο γαρίδας φέρνει όλη τη θάλασσα στο πιάτο σου και τα μυρωδικά χαρίζουν στο πιάτο έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα! Με ένα ποτήρι λευκό κρασί από δίπλα, η μαγεία ολοκληρώνεται!       
Ένα από τα νέα πιάτα που μας ενθουσίασαν είναι τα νιόκι φάβας με χταπόδι! Καλομαγειρεμένα με πλούσια γεύση και βελούδινη υφή, θεωρούμε ότι δεν πρέπει να λείπουν από καμία παραγγελία! Το χταπόδι που τα συνόδευε, τρυφερό και σε πλήρη γευστική ισορροπία με τα νιόκι! 
Στον γλυκάνισο μιλώντας από προσωπική πείρα, η απλότητα σε συνδυασμό με της υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και την δημιουργική έμπνευση θα σας κερδίσουν. Το ταρτάρ τσιπούρας, στημένο με μαεστρία θα σας σαγηνεύσει και οπτικά αλλά και γευστικά, αφήνοντας νότες εσπεριδοειδών να συνοδεύσουν την απόλαυση!
Τα πιάτα στον Γλυκάνισο ανανεώνονται διαρκώς με πρωτότυπα υλικά εμπνευσμένα από τη μεσογειακή κουζίνα! Τα μεσογειακά και all-time classic ντολμαδάκια, μας μετέφεραν  στα τραπέζια των παιδικών μας χρόνων που όλα ήταν απλά και οι γεύσεις καθαρές και δυνατές. Ο σεφ Δημήτρης Αγορατζής οδήγησε το πιάτο και ένα βήμα παραπάνω προσθέτοντας μια sauce γιαουρτιού αλλά και καλοτηγανισμένα strips από κουλούρι Θεσσαλονίκης!
                             
Λαχανικά, θαλασσινά και ψάρια όλο φρεσκάδα. Ένα γευστικό πάντρεμα δημιουργίας και απλότητας. Αυτός είναι ο γλυκάνισος που αγαπάμε και που είναι σταθερή αξία για εμάς! 
Αξίζει να σημειωθεί πως στον Γλυκάνισο έχει απονεμηθεί το Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας 2018. Δικαίως μια και τα πιάτα που φεύγουν από το πάσο συνδυάζουν νοστιμιά  με  πολύ καλή τεχνική.

Γράφοντας αυτές τις γραμμές ετοιμάζουμε ήδη την επόμενή μας επίσκεψη στον γλυκάνισο και αυτό από μόνο του λέει πολλά!

Εις το επανιδείν!

Γλυκάνισος

Μεγάλου Αλεξάνδρου 46, Πυλαία, Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2310 302882

You may also like

Leave a Comment