ΕΝΑ MASTER CHEF ΡΑΝΤΕΒΟΥ!

by Ευγενία
Ο αγαπημένος chef  Γιώργος Ορφανός, παρόλο το τρέξιμο για τα γυρίσματα του Master Chef και τις πολλές υποχρεώσεις βρήκε χρόνο για μια συνάντηση με την ομάδα του Thess_del_food!

Συναντηθήκαμε στο Εστιατόριο Extravaganza, όπου και δοκιμάσαμε το νέο μενού από τα χέρια του
ταλαντούχου chef Αντώνη Μουστάκη και την υπέροχη ομάδα του!

Η συζήτησή μας ξεκίνησε χαλαρά και ο Γιώργος καλοδιάθετος και χαμογελαστός απαντούσε στις ερωτήσεις μας!
-Γιώργο θα ήθελες να μας πεις λίγα πράγματα για τον εαυτό σου; Πώς αγάπησες τη μαγειρική τέχνη;
Είμαι 33 χρονών, κατάγομαι από ένα χωριό του Μυλοπόταμου, λίγο έξω από το Ρέθυμνο και προέρχομαι από αγροτική οικογένεια. Πρώτη φορά μαγείρεψα σε μια φίλη μου στο δημοτικό όπου επιχείρησα να κάνω ομελέτα βάζοντας τις πατάτες με τα αυγά να ψηθούν μαζί… τουλάχιστον πέτυχα τα υλικά!
Φωτογραφία της Λεία Μίζα
-Πώς ήταν η εμπειρία σου στο Master Chef; Τί έχει μείνει έντονα χαραγμένο στη μνήμη σου;
Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία αναμφισβήτητα! Πόσο όμορφο να είσαι μπροστά στους κριτές, ενώ πριν το έβλεπες στην τηλεόραση! Στη μνήμη μου θα μείνει για πάντα η μέρα της οντισιόν… το συναίσθημα δεν περιγράφεται…η δικαίωση των κόπων σου!

Φωτογραφία: Από τη σελίδα Giorgos M. Orfanos Masterchef 2019
-Αν έπρεπε να επιλέξεις ένα αγαπημένο πιάτο από τη μαγειρική σου πορεία, ποιο θα επέλεγες;
Το αγαπημένο πιάτο, γενικά στην πορεία μου και αυτό που έχει δοκιμάσει περισσότερος κόσμος, είναι το γαλακτομπούρεκο. Έπεσε στα χέρια μου μια συνταγή και δεν ξέρω για ποιο λόγο με τράβηξε, αλλά τη δούλεψα πάρα πολύ! Άλλαξα υλικά, δοσολογία και το έχω φέρει στα μέτρα μου! Πλέον σιγά σιγά όμως, έχω αγαπήσει και το γλυκό με το κριθαράκι που επίσης πιστεύω και θα εντάξω στο μαγαζί που ετοιμάζω στο Ρέθυμνο!
Φωτογραφία της Λεία Μίζα

-Ποιο είναι το μέλλον της γαστρονομίας στην Ελλάδα; Πού πρέπει να δώσουν έμφαση οι Έλληνες chef;

Θεωρώ το μέλλον είναι το παρελθόν, πρέπει να γυρίσουμε πίσω να αναζητήσουμε τις ρίζες μας. Είμαστε ένας λαός που παράγει πάρα πολλά προϊόντα, γιατί να επιλέξουμε τυριά όπως η παρμεζάνα όταν έχουμε την γραβιέρα; Ας πάρουμε λοιπόν την παραγωγή του τόπου μας και ας δημιουργήσουμε όμορφα και γευστικά πιάτα και ας βάλουμε τις μυστήριες λέξεις στην άκρη, που προσπαθούμε να τραβήξουμε το ενδιαφέρον! Στο χωριό μου το τσάιβς το λένε σχοινόπρασο και κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά!
Ο Γιώργος Ορφανός με τον chef Αντώνη Μουστάκη στο Extravaganza
O Γιώργος Ορφανός με την ομάδα του Εστιατορίου Extravaganza
-Δοκιμάσαμε μαζί το νέο μενού στο Extravaganza, ποιο ήταν το αγαπημένο σου πιάτο;
Αρχικά παρατήρησα ένα σωστά δομημένο κατάλογο, χωρίς να είναι μπουκωμένος! Δεν περίμενα βέβαια κάτι λιγότερο τα παιδιά εκεί, είναι επαγγελματίες και κάνουν εξαιρετική δουλειά! Η τηγανητή πολέντα με κέρδισε!

Τηγανητή πολέντα σε κρούστα από δημητριακά, μαύρο σουσάμι, αρωματισμένη με θυμάρι, σκόρδο και κρέμα παρμεζάνας

Ήταν εξαιρετικό πιάτο, με αρώματα, υφές, πολύ όμορφα στημένο στο πιάτο! Επίσης το ceviche με γάλα τίγρη πολύ δυνατό… (γάλα τίγρη είναι μείγμα από χυμό εσπεριδοειδή μπλενταρισμένο με πιπέρι και ψίχα από το ψάρι).  Αυτές οι γεύσεις  με τραβάνε  να τις ανακαλύψω!

Ceviche  με λάχανο, σταφίδες και  γάλα τίγρη με sherry και εσπεριδοειδή

-Κάνε μία λίστα 5 αγαπημένων σου πραγμάτων από τη Θεσσαλονίκη!

Ωωω δύσκολο κάτσε να σκεφτώ!!!
1. Ξεκινάω από τα στάνταρ ΣΟΥΒΛΑΚΙ
2. Να αναζητώ συνεχώς μαγαζιά που δεν είχα προσέξει για καλό φαγητό δεν σταματάει ποτέ αυτή η πόλη, Παναγία μου!!!
3. Βόλτα με φίλους στην παραλία με καφέ και φαγητό στο χέρι! Χαχα!
4. Η μπουγάτσα φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει  από τα αγαπημένα μου πράγματα
5. Στιγμές με την κοπέλα μου!
-Ποια είναι τα γαστρονομικά σου σχέδια για το μέλλον;
Τα σχέδια μου για το μέλλον είναι πια λίγο πολύ γνωστά! Ετοιμάζω ένα μαγαζί στο Ρέθυμνο εμπνευσμένο από την παράδοση και τις ρίζες μας, με πολλές αλμυρές και γλυκιές παρασκευές, με πρωταγωνιστή το γάλα! Και φυσικά το πιάτο με το κριθαράκι δεν μπορεί να λείπει από εκεί!!!
Σας περιμένω…
Φωτογραφία της Λεία Μίζα
Και κάπως έτσι έκλεισε η κουβέντα μας!
Ο Γιώργος είναι ένας νέος άνθρωπος που η αναγνωρισιμότητα δεν τον άλλαξε καθόλου, είναι απλός και προσιτός!
Ασχολείται με διάφορα φιλανθρωπικά project και αυτήν την εποχή διανύει μία ιδιαίτερα δημιουργική περίοδο μια και προετοιμάζει το δικό του χώρο στο Ρέθυμνο!
Γιώργο, σου υποσχόμαστε ότι θα έρθουμε Ρέθυμνο να απολαύσουμε τις δημιουργίες σου!
Μέχρι τότε… εις το επανιδείν στη Θεσσαλονίκη!

Μπορείτε και εσείς να μαθαίνετε τα νέα του Γιώργου Ορφανού, ακολουθώντας τη σελίδα του στο Instagram https://www.instagram.com/orfanos_g/

Συνέντευξη: Ευγενία Ευθυμιάδου/ thess_del_food

You may also like

Leave a Comment